BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, December 29, 2008

DIARI CUTI...

Assalamualaikum wtb…
Dah lama rasanya blog ini tidak diupdate oleh si pemilik. Kes tak istiqamah lah ni. Cuti yang agak singkat juga menjadi salah satu penyebab utama, blog turut dicutikan. Buka dululah dengan diari masa cuti yang agak singkat saya kira lebih kurang 3 minggu lebih sahaja dekat rumah, then terpaksa kembali semula ke kampus tersayang. Tak mengapalah sekurang2nya dapat juga balik menjenguk mak bapa kat rumah. Itu lah yang paling utama. Cuti pada kali ini saya rasa paling hambar kerana tidak dapat berkumpul kat Pasti Tersayang dengan sahabat-sahabat. Cuti kali ini jugalah saya sebetul2nya menyediakan diri berada dengan keluarga.Jika sebelum ini jarang sekali duk diam kat rumah, ada-ada sahaja agenda kat pasti. Program ini dan itu ,perjumpaan sana dan sini. Kali ini terasa juga tak bebas bila mak tak kasi dah saya keluar berprogram. Sebagai anak saya akur atas itu semua. Kerana keutamaan yang paling utama kita adalah kepada kedua orang tua.
Riwayat daripada Abu Darda : “aku telah mendengar Rasulullah SAW bersabda: Ibu bapa itu ibarat perantaraan pintu-pintu syurga , terserah kepadamu kalau engkau mahu , engkau boleh melepaskan pintu itu atau pun menjaganya. Kadang-kadang cemburu juga dengan sahabat lain, orang tua dengan mudah sahaja melepaskan untuk beraktiviti, tapi takpalah “proses pendidikan” juga tu sebenarnya. Ya lah sebagai manusia ni kita perlu terus bersedia untuk mendidik dan dididik dengan apa jua situasi. Ingatan buat diri berbaktilah kepada orang tua walau dimana pun anda diamanahkan…
Buat Sahabat,
Hati xtenang ni, beberapa kali pujuk mak, nak pegi meeting tuk program, mak tetap tak bagi. Sahabat pun cukup memahami, setiap kali s/u srikandi Mahira ,mesej tuk memastikan kehadiran tiap itu jugalah hati ini melonjak untuk pergi, tiap kali itu juga mak ndak bagi pergi. Saya akur. Sebab saya sayangkan mak. Yalah dahlah balik kejap jak, mau jalan2 keluar lagi, saya pun tahu mak rindu dengan anaknya yang paling pelik ini. Syukran kepada sahabat yang sentiasa faham kondisi ku. Terutamanya partner saya bola api yang kerja keras menyiapkan kerja-kerja publisiti berseorangan tanpa saya disisi.
Maaf & Syukran pada Majhe , Min , icha juga yang sentiasa memahami sahabat mu ini. saya faham juga tu Majhe banyak dah cerita yang mau dikongsikan dengan saya ni, xpa sabar k. Alhamdulillah akhirnya sebelum balik dapat juga menjengahkan wajah ke Program MUSLIM INTENSIVE TRAINING 08 yang kali in terpaksa di buat di lokasi baru iaitu di SMK Batu Sapi Bestari... Hanya sekadar itu yang dapat ku beri pada cuti kali ini ya Sahabat. Ku terpaksa pulang semula ke kampus meninggalkan suasana ceria dan penuh gelak tawa setiap kali meeting dan postmoreterm. Sesungguhnya ku bawa kembali bersama-sama ukhuwah kita. Majhe, mina, icha, bola, mahira, kak tia, kak nani, kak ana, kak kesum, kak umi, dan semuanya moga akan bersua lagi kerana Ukhuwah kita ada dihati ..…..

No comments: