BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, August 28, 2009

Sahabiah kita

ASSALAMUALAIKUM WTB.
Kepada semua rakan taulan yang tidak dapat melawat Aishah, sedikit coretan saya kongsikan untuk perkembangan Aishah.
Alhamdulillah kali ini sedikit tribute buat Aishah. Akhirnya, dapat jua menunaikan sedikit kudrat sebagai sahabat untuk menatang Aishah di Hospital. Dalam sedikit kekangan waktu ini ku curi juga untuk meluangkan waktu2 kebajikan kepada insan yang ditarbiyah bersama ku semenjak di bangku sekolah menengah lagi.
Alhamdulillah pagi ini sedikit jelas penerangan oleh Doktor yang merawat Aishah tentang kondisi dan perjalanan pembedahannya pada esok hari. Di jangkakan esok pagi Aishah akan menjalani operation serentak untuk kaki dan tangan. Alhamdulillah Ayahandanya tiba hari ini untuk bersama-sama Aishah. Pembedahan akan mengambil masa beberapa jam memandangkan pembedahan serentak pada bahagian kaki dan bahu .
Di bahagian kakinya akan dimasukkan besi dan skru manakala pada bahagian bahu pula akan dimasukkan wayar ( seakan2 besi / pin) . Dan menurut daripada doktor, kaki akan mengambil masa lebih kurang 8-12 minggu untuk sembuh. Manakala, pada bahu akan mengambil masa lebih kurang dalam 4-6 minggu.
Doktor turut menunjukkan ct Scan menunjukkan kepatahan pada bahagian belakang lutut yang mencantumkan antara kaki dan peha yang memerlukan besi dan skru untuk membetulkan kedudukan tersebut. Sepanjang bersama dengannya saya yakin Aishah cekal dan tabah untuk mengharungi dugaan ini. Mudah2 an pembedahannya hari ini akan berjalan lancar tanpa komplikasi yang teruk. Mudah2an iringan doa daripada semua sedikit sebanyak menjadikan Aishah lebih kuat untuk menempuh harinya. Sesungguhnya, bukan sedikit dugaan ini namun, manisnya kasih sayangNya pada kita Aishah.
Allah maha berkuasa maha mengetahui, dia mencatur cantik segala-galanya. Kegembiraan saya yang teramat sangat, bila Abah Aishah selamat tba dan dapat melihat kondisi Aishah. Juga Sahabiah daripada UKM mengharungi perjalanan yang agak jauh sampai untuk menjaga Aishah. Begitu utuhnya Ukhuwahfillah kalian. Majita dan kesuma, terima kasih...
Kepada rakan-rakan yang lain sama-sama kita doakan yang terbaik buat Aishah.

Wassalam..

1 comment:

Ceria Sayang said...

insyaAllah smg aisyah cepat sembuh