BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, March 9, 2009

Salam MAulidur RAsulSyukur Alhamdulillah tahun ini kita masih diberikan nikmat yang sama seperti pada tahun-tahun yang sudah, kecukupan nikmat, anggota yang masih sempurna, fungsi organ yang masih baik, Terima Kasih Allah di atas nikmat mu yang tak sudah-sudah. Tahun ini kita bertemu kembali dengan Maulidur Rasul 1430H Semoga semakin bertambah lagi rasa Kasih dan sayang kita kepada Pencipta dan juga Utusan Mulia Muhamad SAW
Sambutan memperingati Maulid (kelahiran) Nabi Muhammad S.A.W. bukanlah suatu perkara yang asing di dalam masyarakat kita. Tanggal 12 Rabiulawal setiap tahun inilah umat Islam akan memenuhi ruang masjid ataupun kawasan-kawasan terpilih untuk menyambut Maulidul Rasul dengan diadakan pelbagai acara seperti: Membaca al-Quran dan berceramah mengenai sirah baginda S.A.W. ataupun beselawat serta berzanji dan pelbagai acara lagi dan pada akhirnya kadang-kala diadakan sedikit jamuan. Mimbar-mimbar Jumaat juga tidak terlepas dari berkhutbah dengan penuh bersemangat untuk menyatakan cintanya umat ini terhadap baginda S.A.W.


Bersama-samalah kita menambahkan amalan taqwa serta memperbanyakkan selawat dan salam ke atas junjungan Mulia Rasulullah SAW sebagai salah satu tanda kita terus mengingati setiap jerit perih perjuangan baginda sehingga ke hari ini menyebabkan kita masih dikurniakan iman dan masih terus dapat menyambung mata rantai perjuangannya dalam kita mencari Keredhaan Allah serta tetap mengalir darah suci Islam ditubuh kita dan MUdah-mudahan hingga ke akhir hembusan nafas nikmat islam dan Kalimatul syahadah tetap segar di bibir kita insan yang bergelar hamba.... Ameen...." Dan Tidak Kami utuskan engkau (Muhammad)melainkan sebagai rahmat untuk'alam sejagat" (Surah Al-Anbiya : 107)

No comments: